Vonatösszeállítás: 431-283 - Zas tartályos teherkocsikkal
2018. június 19. írta: moren

Vonatösszeállítás: 431-283 - Zas tartályos teherkocsikkal

Greczula Levente egy ideje már publikálta a Szili textúráit, amihez eddig lusta voltam összeállítást készíteni, de most az első darabbal elkezdtem a pótlásomat. A csoportban volt egy ilyen kérés, ezért a választás újra tehervonatra, azon belül tartályos kocsikra estek. Írom is, hogy hogyan rakható össze ez a szerelvény:

ALAPANYAGOK:

Greczula 2018-as V43 festéscsomagja: LINK

Zas teherkocsik a BVE Klub Objektumtárból: LINK

Összeállítás: LINK

Miután letöltöttük Levente oldaláról a mozdonyt a megfelelő javítással és bemásoltuk, ahova kell, azért próbáljuk ki, hogy fut-e. Ha rendben bejött a magányos gép, akkor tegyük hozzá a teherkocsikat: amit letöltöttünk az Objektumtárból mappát (bve_zas) azt másoljuk a mozdony mappájába, ide: Train/431283/Objektumok.

Ezután ebben a bve_zas mappában nyissuk meg a ZAS.b3d fájlt és a legvégére írjuk be: TranslateAll 0,0,-6.3 Így már középen található a teherkocsi origója, tehát tudjuk használni.

Legvégén jöhet az új Train.dat és extensions.cfg, megéri a régit egy új mappába bemásolni. Pl. én csinálni szoktam ide egy consist mappát és abban az adott összeállításnak megfelelő mappát. Itt tárolom a régebbi összeállításokat az adott vontatójárműhöz. Most ez nálam consist/gépmenet, de tényleg ez már teljesen mindegy. Lényeg, hogy amit a Driveról lejött, azt ki kell csomagolni és ezt a két alap fájlt kell a 431283 mappába másolni.

Elvileg meg is lennénk, irány a virtuális pálya és a szállítás!

sd.jpg

Pár dolgot azért még lehet machinálni a Train.dat-ban, ilyen a #CAB szakasz Z koordinátája, mert azt tényleg véletlenül adtam meg, szóval lehet mozgatni. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://morenbve.blog.hu/api/trackback/id/tr1614058892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása