Kasza Levente OneDrive módszere
2018. április 05. írta: moren

Kasza Levente OneDrive módszere

Az előző hónapban újra beindult az élet a fórumon is, aminek okait most nem akarom taglalni, viszont Levente megosztott egy jó módszert velem, ami a csapatok munkáit teszi könnyebbé. Általánosan elfogadott szabály, hogy az OpenBVE-ben nincs csapatmunka, nekem mégis pozitív példát mutat az Ő csoportjuk, akiket hívtam már mindenhogy (leginkább VIP-WIP), de innentől kezdve csak simán OpenBVE Workshop néven fogok rájuk hivatkozni.

Szóval Greczula Leventével teljesen random mi is összeálltunk, hogy közösen építgessünk, azóta a 2. közös projektünket kezdtük meg, amiről a következő bejegyzésben írok. Buzdítok másokat is ilyen 2-3 csapatos munkákra, mivel sokkal gyorsabban lehet haladni így. Ehhez nyújt nagy segítséget ez a módszer, amiről én is szeretnék írni pár sort:

-  Létre kell hozni egy közös OneDrive fiókot (vagy lehet használni a sajátot is) és miután bejelentkeztünk a gépen ebben a fiókba és szinkronizáltuk, oldalt meg is jelenik a dokumentumok felett. Innentől bármit, amit ide beteszünk (vagy a netes felületre feltöltünk - https://onedrive.live.com) azt meg is tudunk nyitni a RV-el. Persze fontos a megfelelő mappaszerkezet is.

- Levente azt javasolta, hogy egyszerre csak az egyikünk dolgozzon ugyanabban a fájlban, szóval az include-os módszer itt is jól jön, a nap végén módosítom az adott include-ot, napközben meg tölthetem is már fel az új texteket, objektumokat, így a másik is látja, hogy tényleg haladok valamit a pályával, nem csak a dartsozás megy. 

- Biztonságban vannak így a fájljaink, ha véletlenül kettétörne a laptop egy sikeres italozás után. 

A kezdeti nehézségeket leküzdve most már mi is jól tudjuk használni ezt a nagyszerű módszert, ráadásul 5 GB tárhely több pálya tárolására is alkalmas, főleg ha egyiket sem akarjuk kiadni :D  

Azért pár dologra oda kell figyelni, ami miatt fontos az összeszokottság a kollégával:

- Ha az eredeti fiókot használjuk a pályaépítéshez, mint én, és csak a nap végén lépünk át a közösbe, akkor oda kell figyelni, hogy mit is másolunk fel, nehogy a társunk legfrissebb munkáit írjuk felül. Megéri az Object/pálya mappán belül külön saját mappát csinálni, amiben csak én vagy a társ dolgozik. Ha nem vagyunk lusta rf-ok úriemberek, akkor vissza kell másolni a saját fiókba a társ módosításait is. A Structure includeban így fokozottan kell figyelni, az indexszámokat ott is megéri elkülöníteni saját tartományokra. Ha a netre töltjük fel a módosított és saját Structure-t, akkor 99%, hogy felülírjuk a társét. Szóval egyszerűbb, ha csak a közös fiókban építgetünk.

- Sok más buktatót kell még kitapasztalni, így legyünk óvatosak, szar érzés, amikor több órás munka elveszik. Minden feltöltésnél figyeljünk oda, hogy mit írunk felül. Viszont hamar megszerezhető hozzá a rutin, ami nagyon megkönnyíti a csapatmunkát, ezért ez egy tényleg jó kis módszer. Remélem más is kedvet kap hozzá!

nevtelen_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://morenbve.blog.hu/api/trackback/id/tr9913811762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása