Elérhetőek a GySEV Bhv és Bdbt festések (vonatösszeállítással)
2017. szeptember 12. írta: moren

Elérhetőek a GySEV Bhv és Bdbt festések (vonatösszeállítással)

Feltettem a Drivera a Bhv és a Bdbt vagon GySEV-es fantáziafestését. Kezdjük a Bhv-val:

1 - DRIVE LINK
2 - Az eredeti modell itt is Bzmot332 tulajdonát képezi, ezért én csak a textúrákat töltöm fel. Az eredeti bhv kocsi így az ő oldaláról tölthető le, mégpedig a 431-011-es mozdonnyal együtt a saját honlapjáról: LINK
3 - A textúrákat a vonat telepítése után be kell másolni a saját mappájába, ha az eredetit is meg szeretnénk tartani, megéri másolatot készíteni. Ennek helye: Train -> Ganz_V43_1011 -> Objektumok és az itt található Bhv mappa tartalmát kell felülírni a Drive-omról letöltött textúrákkal. 

Bdbt:

1 - DRIVE LINK
2 - Az eredeti Bdbt modell Krisz tulajdona, az Objektumtárból kell letölteni: LINK
3 - Ezután kicsit ügyeskedni kell, mert ez olyan régi objektum, hogy bmp-ben voltak az eredeti textúrái. A Bd vezérlőkocsik BDbt mappájába kell másolni az új textúrákat, amik már png-ben vannak. Így egy kicsit "programozni" kell, hogy jó legyen :). Nem kell megijedni, nem bonyolult: meg kell nyitni a BDBT.b3d fájlt Jegyzettömbbel (Társítás). Miután megnyílt, meg kell keresni lejjebb a [Texture] részeket, mivel ott választja ki a program a textúrát. A Load bdbt_oldal1.bmp az első, látható, hogy ott még bmp-t kér, holott mi a png-t szeretnénk használni, tehát csak át kell írni a bmp-t png-re. Utána jön a bdbt_oldal2 majd bdbt_fellepo kétszer, aztán bdbt_teto, bdbt_front, bdbt_hat, a többi részt (forgo, _akk, _f, _fv) bmp-ben kell hagyni.

aab_6.jpg

 

Vonatösszeállítás: A képen látható szerelvényhez kell még a módosított Train.dat és extension.cfg is:
DRIVE LINK

Az előbb összerakott Bdbt kocsit kell a Train -> Ganz_V43_1011 -> Objektumok mappába másolni Bdbt mappanévvel (tehát a teljes tartalmát az előző mappának). Ha módosítottuk az eredeti mozdony mappanevét, tehát ezt a Ganz_V43_1011-et akkor értelemszerűen abba kell tenni, ahová már a Bhv kocsit is tettük.

Ebbe az alap mappába kell majd másolni az összeállítás 2 fájlját, a Train.dat és extension.cfg-t, felülírva a régit. Remélem működik, és noha még MÁV-os mozdonnyal, de hamarosan megosztom a Gysev-es Szili festést is.

UPDATE Gerencsér Róberttől: LINK

A bejegyzés trackback címe:

https://morenbve.blog.hu/api/trackback/id/tr1612824378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása